Indledning

I 2020 er det 30 år siden, Anne-Marie arbejdede i Rom, og det har ført til undren over, at de elever, som AM underviste på Liceo Acilia (gymnasium) nu er omkring 50 år gamle og formodentlig er begyndt at overveje deres pension…! Mærkeligt 🙂

Anne-Marie lærte dengang Maria Pia Ercolini at kende – gymnasielærer på Acilia – og kontakten til hende og hendes familie lever endnu, og naturligvis skal vi besøge dem, når vi rejser til Rom.

Egentlig ville vi have rejst til Rom på den klima-rigtige måde, d.v.s. med tog, men en lang samtale med DSB’s billetkontor afslørede, at det ville koste omkring 10.000 kr. og hjemmefra kunne vi kun købe billetter til Bologna! Den sidste strækning skulle købes lokalt. I det grænse-åbne og klima-bevidste EU virker det fuldstændig tosset. 10 minutters søgning på nettet viste, at vi kunne købe to flybilletter t/r for 2500 kr,, så resultatat gav sig selv. Det er ikke nemt at være klima-ansvarlig!

AM har været i Rom adskillige gange siden da, og derfor har hun æren af at være ‘chef-guide’ og udarbejde en plan for gåture og udvælge hvilke seværdigheder, vi skal besøge. Min opgave er som sædvanlig at skive her på bloggen om de historiske vinkler og om de ting, vi besøger.

8. marts 2020 – aflysning: Vi var rejseklare og forberedte, da Corona-virussen slog alle planer i stykker. Italien er det hårdest ramte land i Europa, og selvom Rom ikke er en del af af myndighedernes “røde zone”, tør vi ikke løbe risikoen for at komme hjem og uforvarende smitte mennesker i vores omgangskreds. Så rejsen er desværre aflyst, og vi prøver at få refunderet så meget af de penge, vi har lagt ud.

 

Nye indlæg