Bloggens forfatter

Bloggens forfatter er Erling Spelling Østergaard, og jeg bor I Viborg sammen med min kone Anne-Marie. I 2011 blev jeg pensioneret fra min stilling som rektor for Viborg Katedralskole; måske et år eller to for tidligt (siger min kone), men hellere det end at høre et lettelsens suk brede sig på arbejdspladsen. Selv om jeg lod mig pensionere fra rektorstillingen havde jeg bestemt ingen drøm om “lænestolen”, og jeg fortsatte i både lønnede og ulønnede hverv. Frem til udgangen af 2014 var jeg formand for Nordeas Bankråd i det midtjyske, og aktuelt (efteråret 2017) arbejder jeg fortsat som certificeret tilsynsførende for Undervisningsministeriet ved private skoler. Derudover laver jeg sammen med min viv rejser for mennesker med interesse for kultur og historie – mit speciale er Central- og Østeuropa. På fronten for frivilligt arbejde er jeg aktiv i Virksund Sejklub (formand fra 2013-2017) og sejler-instruktør i den samme sejlklub. Så når nogen spørger, om jeg er pensionist, ved jeg aldrig, hvad jeg skal svare…!

Ud over denne familieblog laver jeg også en blog om min families historie og er man interesseret, er man velkommen til at læse med også der. Bloggen hedder “Spellingøstergaard.dk” og kan findes her.

Et billede hører vist også med til en præsentation, så her kommer der et –

Hvis man som læser har lyst til at kommentere bloggen, er man meget velkommen til at gøre det. Man kan ringe til mig på tlf.: 4010 0655 eller man kan sende mig en mail på erlingoestergaard@gmail.com.

3 thoughts on “Bloggens forfatter

 1. Kære Hanne-Marie Zieler,
  Mange tak for din uddybende kommentar. Det er bestemt interessant, hvad du skriver og hele tanken om, at det – måske – er Jesu ligklæde er naturligvis ualmindelig fascinerende.
  Venlig hilsen
  Erling

 2. Afsnittet om ligklædet i Torino fortjener en kommentar. Kun små del af klædet, som var tilføjede lapper, viste sig at være fra 1200 tallet. Resten af klædet, er det bevist, stammer fra egnen omkring Jerusalem, det ses på stoffets beskaffenhed,vævningen, og pollen fra egnen. Der er også blodspor. Man kan se, at et offer for korsfæstelse har været svøbt i klædet. Og det stammer fra Jesu tid. Man har forsøgt at forklare billedets fremkomst, og det er lykkedes at fremstille en lille del af noget lignende ved hjælp af ultraviolet stråling, men strålingen er har været så stærk, at man ikke kan fremstille den i dag. Klædet er undersøgt i årevis af forskere siden den gang man lavede kulstof prøver af lapperne.
  Man kan ikke forklare billedets fremkomst ved nogen kendt, moderne eller gammel teknik.
  Der er derfor tale om meget mere end en trossag, når vi tror det kan have været Jesu ligklæde.
  Med hensyn til præsten der vender sig mod forsamlingen, glæder det at det har han altid gjort under prædiken, og når han henvendte sig til menigheden, men efter den ældre skik vendte præsten, som stadig i den danske folkekirke, mod alteret under selve nadverritualet, og under bøn rettet til Gud. Dette er bibeholdt i den danske folkekirke. Den katolske kirke er i dag på mange punkter mere ‘moderne’ end for eksempel den danske folkekirke.

  Venlig hilsen, Hanne-Marie Zieler.

 3. Good to discover this blog. Some commentary on Australia would be a pleasant addition!!

  Copenhagen this morning with a marvellous sense of community. Many many bikes left unlocked; not possible anywhere else I have been. Lots of young families promenading as the shopkeepers gear up for their day; fruit pretty tired.

  Stay strong Erling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *