Rejsen til Benalmádena

Forår i Andalusien 2022

Det er dejligt at rejse – bare ikke med fly, som efter min mening er den eneste trælse rejseform, der findes. Jeg vil hellere gå, cykle, køre i bil, tog eller sejle, men med lidt over 3.000 km. til målet og 3 uger til rådighed er der ikke noget, der økonomisk og praktisk kan konkurrere med flyet. Godt 4.000 kr. har vi betalt for 2 flybilletter med KLM  fra Aalborg til Malaga t/r. Det generer mig, at en sådan flyvetur sikkert klima-sviner som en middelstor landsby gør på en måned, men alternativet…? Måske havde toget været bedre – men økonomisk og praktisk er det slet ikke konkurrencedygtigt.

Vi er på vej til sydspanske Andalusien og også denne gang med base i landsbyen Benalmadena pueblo i bjergene lidt syd for Malaga. Vi har igen fået lov til at låne (AM’s niece) Louise og Martins hus og mange tak for det.

Mange års rejser over hele verden har lært os, at når fly som rejseform er uundgåelig, bør man gå i en stor bue uden om de billigste flyselskaber som Ryanair, hvis elendige behandling af både personale og passagerer er imponerende. Det samme gælder desværre også SAS, her betaler man blot mere for den dårlige behandling.  Derimod har vi årtiers gode erfaringer hos KLM, så når det er muligt, er det altid vores førstevalg.

Med lufthavne er det som med flyselskaber – kvaliteten er meget forskellig. Kort fortalt kunne man ønske, at alle lufthavne var som Aalborg lufthavn. Overskuelig, sjældent overfyldt, gratis parkering tæt ved terminalen og altid med et venligt personale. På første sal ligger der en fremragende lounge, hvor bl.a. et Priority-Pass giver adgang, og her er det godt at tilbringe ventetiden og få lidt at spise og drikke.

Vi har ligesom sidst lejet bil hos firmaet Helle Hollis, der har base ved Malaga lufthavn, og det fungerer fremragende. Hvis man melder sig ind i deres kundeklub (hvilket er gratis), er der en klækkelig rabat på lejeprisen, og betaler man på forhånd, er lejekontrakten udfyldt ved ankomst og den lejede bil klar. Sidste besøgs bovlamme krikke er denne gang afløst af en næsten ny VW T-cross, og selvom det ikke er nogen galophest, er den dog meget bedre. Vi har betalt 5.000 kr for tre ugers leje og var heldige med at reservere for flere måneder siden, for lejeprisen er efterfølgende steget en del.

Googlemap hjalp os effektivt fra Malaga til Benalmadena, og dagen var slidt op, da vi sad på husets terrasse med udsigt over det aftenmørke Middelhav – ledsaget af et par glas Rioja Crianza og en gemt pap-sandwich fra flyet.

Solen var tændt på Andalusiens skyfri himmel, da vi stod op næste morgen, og efter en provianteringstur til den lokale ALDI var der dømt ‘ingenting’ de næste par timer –

Det eneste ‘forstyrrende’ var udsigten 🙂 –

Videre til næste afsnit: Malagas bagland

Nye indlæg