Europas sydligste punkt

For 10 år siden dryp-svedte vi på det nordamerikanske kontinents sydspids i Florida, for 5 år siden frøs vi tæerne af i vandkanten på det australske kontinents sydligste  punkt med udsigt til Antarktis, for 3 år siden fik vi blæst håret af på det afrikanske kontinents sydligste punkt ved Kap Agulhas, og i dag har vi besøgt det europæiske kontinents sydligste punkt ved byen Tarifa lidt vest for Gibraltar med 14 små kilometer til Afrika. Nu mangler vi kun 3 kontinenters sydspidser 🙂 .

Tarifa var i århundreder porten til og fra ‘den gamle verden’ med byens store fort som en militær knytnæve midt mellem Middelhavet og Atlanterhavet –

Fortet har en historie på mere end et tusinde år (det er altså ret vildt, når man tænker over det!) og blev påbegyndt af maurerne i 900-tallet, der udnyttede fundamenterne fra en romersk befæstning, og det bliver historien jo kun endnu længere af. Utallige kampe har udspillet sig på dette strategiske sted, mest berømt fra nyere tid er et stort søslag mellem Storbritannien og en spansk/fransk flåde i 1805, som briterne vandt, men slaget kostede den berømte Lord Nelson livet. Også Anne-Marie var i kamp, da vi var her i dag, nemlig mod borgens mange agressive trapper. Det blev uafgjort.

Byen Tarifa ligger bag ved borgen og er charmerende og hyggelig at gå rundt i. Altså rundt i, bilen har ikke en chance –

Og charmen bliver jo ikke mindre af, at gadetræerne er fyldt med modne appelsiner og at et krus koldt fadøl koster en flad tier! Altså kroner!

Efter besøget i Tarifa ville vi besøge den romerske ruinby Bolonia, der ligger ca. 25 nord for Tarifa, men ak, vi havde glemt, at det var søndag og så lukker de fleste museer i Spanien kl. 15, og da vi ankom kl. 14.45 blev vi venligt men meget bestemt afvist.

Til gengæld fik vi en uventet oplevelse på stranden midtvejs mellem Tarifa og Bolonia, der er et paradis for kitesurfere, fordi det altid blæser meget her. Her flokkes hundredvis af unge mennesker, der dyrker deres hæsblæsende sport i et kaos af snore på kryds og tværs –

De spanske motorveje her i Andalusien er fremragende, men det er betalingsveje, og da vi har tid nok, valgte vi parallelvejen, der er fortræffelig. Turen bliver lidt langsommere på den måde, men det er i småtingsafdelingen. Ved et besøg på dette sydligste hjørne af Europa er det iøvrigt klogt at huske en trøje, for det blæser normalt en halv pelikan på disse kanter, og selvom solen skinnede var temperaturerne i Tarifa i dag 10 grader lavere end i Benalmádena.

Videre til næste afsnit: Olvera og Sierra de Las Nieves

Nye indlæg