Barcelona

Campingpladsen Tres Estrella ligger ganske originalt placeret, nemlig på den centrale startbane ved Barcelonas internationale lufthavn. Altså næsten! Pladsen er nabo til den store lufthavn, og med få minutters mellemrum letter stor fly under larm og bulder hen over campingpladsen og ud over middelhavet, hvilket er træls at høre på men fascinerende at se på. C-pladsen ligger lidt syd for Barcelona direkte ved Middelhavet og er på alle områder velorganiseret med unge engelsktalende mennesker til at styre det hele. Såvel ved indgangen som ved stranden er der vagter som en del af organisationen.

Vi ankom først på eftermiddagen, og resten af ankomstdagen gik med afslapning og ikke mindst badning – AM må have været usædvanlig beskidt, for hun hoppede i havet adskillige gange, mens jeg dyrkede skyggen under Prostatas solsejl. Vores nyindkøbte ventilator snurrede hele natten, og det har faktisk bragt temperaturerne lidt ned, så vi sov godt for første gang i flere nætter.

Næste formiddag bragte en bus os til Barcelonas centrum for beskedne 2 €, og chefguiden viste rundt i den både storslåede og charmerende by, som hun kender fra flere nylige besøg med klasser. Rambla’en er naturligvis et ”must” – og det synes alle de andre turister også, så vi var mange –

1-IMG_7524

Navnlig den gamle bydel er sjov at gå rundt i – og så indviklet, at man er ret sikker på at se de samme gader flere gange…! Også i gammel tid har der været trængsel i de snævre gader, og man har været nødt til at lave ensrettede gader for heste…!

1-IMG_75291-IMG_7530

Med lidt besvær fandt vi Neri-pladsen, som er ganske speciel, fordi man på de skrammede facader på kirken ser følgerne af en bombe, der blev kastet fra en italiensk flyvemaskine under den spanske borgerkrig og forårsagede en tragedie med et stort antal dræbte, hvoraf hovedparten var børn. Borgerkrige er altid usædvanligt blodige, og den spanske var bestemt ingen undtagelse.

1-IMG_75391-IMG_7537

Det er nemt at mærke, at vi er kommet til en international storby – priserne er markant højere end vi har været vant til, og overalt i den gamle bydel ses masser af svært bevæbnet politi, så terrortruslen er åbenbart noget, de spanske myndigheder tager meget alvorligt.

Barcelona har virkelig et format, som kun få andre byer kan matche, og der er meget at se, men idag er her nærmest absurd varmt (over 40 grader) og absurd mange turister, så efter en kort havnerundfart kapitulerer vi og tager bussen retur til havet og campingpladsen. Medvirkende til beslutningen er også, at vi begge har hentet os en maveinfektion et eller andet sted samt at mit højre knæ nu råber så højt på en hovedreparation, at det ikke længere lader sig overhøre…!

TIL NÆSTE REJSEAFSNIT: COTE DU RHONE OG LANGUEDOC

RETUR TIL OVERSIGTEN: SPANIEN PÅ TVÆRS

Skriv et svar