Sydspanien i september 2023

Kl. er 22 den 6. september 2023, natten er mørk og varm, og vi har netop sat os på terrassen i det dejlige hus i Benalmadena, som Louise og Martin (Anne-Maries niece og mand) generøst igen har ladet os låne. I glasset er der en fuldfed Rioja fra det lokale supermarked, hastigt nedkølet i fryseren mens vi pakkede ud, og udsigten ned mod havet er ligeså fantastisk, som vi husker fra sidst –

Andalusien er et fantastisk sted at være gæst, tænkte jeg for titusinde gang, mens jeg tog en slurk af den fuldfede. Der er langt herned, også med fly, men det må man tage med for at opleve den enestående natur, den spændende historie og den gamle blandingskultur med kristne og muslimske elementer. I dag gik rejsen dog nemmere end andre gange, selvom KLM havde henvist os til først ‘German Airways’ fra Aalborg til Amsterdam og derefter ‘Transavia’ fra Amsterdam til Malagas. Vi ankom stort set til tiden og hentede straks den lejede bil hos Helle Hollis. Fordi den var betalt på forhånd, tog det max. 2 minutter fra jeg gik ind på kontoret til bilen var udleveret. Det fungerer ganske enkelt fremragende. Denne gang er det en VW T-Roc, der umiddelbart virker mere frisk end de bovlamme eksemplarer, vi tidligere har haft.

Vi havde nogle timers stop i Amsterdam og tilbragte som altid tiden i lufthavnens Priority-lounge, hvor der er gode siddepladser og mad og drikke. Her var mange mennesker, og da jeg gik rundt i området, slog det mig, at jeg ikke så en eneste gæst med en papir-avis eller en bog i hånden. Ikke en eneste! Alle stirrede ned på deres elektroniske devices eller talte i telefon, alt mens de skovlede mad ind. Mobiltelefonen/iPad’en/Mac’en/PC’en er vokset sammen med os i en grad, så det vil være ligeså svært at skille disse devices fra os som at adskille et par siamesiske tvillinger. Gad vist om det er sundt, tænkte jeg ved mig selv og kendte naturligvis svaret, alt mens jeg læste på min iPad og skovlede mad ind.

Planen for de næste 14 dage er at genopleve dejlige steder i Andalusien – bl.a. landsbyen Benalmadena, hvor vi bor, og storbyen Malaga – og dernæst at opdage nye steder, typisk i bjergene bag os, måske også Sevilla.

Første tur i bjergene gik til Antequara

 

Nye indlæg