Mijas – og nogle anbefalinger!

Mijas er en af Spaniens berømte hvide landsbyer, og den ligger kun et kvarters kørsel fra Benálmadena, så vi kørte derop, selvom vi tidligere har været der. Som man kan se på billedet ovenfor, ligger byen smukt med en fantastisk udsigt over havet, og de små gader er charmerende at gå rundt i –

Billederne snyder imidlertid, for jeg måtte bruge lang tid på at finde motiver uden turister. Vi var der ved 17-tiden, hvor de fleste busser er kørt med deres horder af turister, men der var alligevel så mange tilbage, at de dominerede gadebilledet i størstedelen af byen.

Mijas er blevet så kendt og modtager hele året så mange gæster, at udover hoteller er der også basis for et utal af små og større ‘livsstilsbutikker’ med ligegyldigt indhold af forskellig slags. Jeg finder dem gabende kedsommelige og synes de ødelægger både autencitet og oplevelse.  Det kan man jo mene forskelligt om, men turisterne flokkes der, så hvem har ret…? I den forbindelse mindes jeg Havsgaards herligt ironiske sang om flertallet:

”For de fleste har jo magten, så det er så nemt/ Det bliver præcis, som de fleste har bestemt/ Men bliver vi kloge, bare fordi vi er mange i flok?/ Tænk så kloge vi ku’ blive, hvis vi bare var nok! /Men der er nu en ting, det ville være skønt at have vidst:/ Om de fleste er de bedste – eller bare de fleste?”

Rundt om i bjergene bag Malaga findes der et utal af små, hvide landsbyer, der ikke er overrendte som Mijas og Ronda, langt mere andalusisk-autentiske og derfor meget sjovere at besøge. Nogle af dem kan man finde info om andetsteds her på Rejserier.dk.

Hvis man ikke er til de store, overrendte badestrande med barer og udlejning af strandstole, så er det også muligt på kysten ved Benálmadena at finde stille, fine badestrande med god plads. Vi rejser hjem i morgen – til efterårsvejr, kan vi forstå – og denne feries sidste dyp i Middelhavet foregik på en sådan strand, ‘La Perla’. Når man på kystvejen (N-340) er ved rundkørslen, der fører op til Benálmadena Pueblo (umiddelbart sydvest for Torremuelle), fortsætter man 5-600 m. mod sydvest, så ligger stranden på venstre hånd. Der er fine p-mulighederr tæt ved stranden. Den er afmærket på Googlermap.

Vi har naturligvis spist på forskellige af Benálmadenas mange restauranter og har kun haft gode oplevelser. ‘La Fuente‘ på Plaza de Espagna er fortræffelig, og det er klogt at bestille bord, men også Restaurante Italiano Benálmadena La Pala d’Oro på Pje. Alcalde Valderrama 6, er rigtig fin med supervenlig betjening og fin mad.

Vejret har på denne ferie i de første 14 fjorten dage af september været ‘andalusisk’, dvs varmt og solrigt, ind imellem for varmt, og skygge har været en absolut nødvendighed, også for dem, der ikke kan få sol nok! Det er tydeligt, at træer og planter ikke har fået tilstrækkelig vand, og kunstvanding (så længe der er vand nok…!) er udbredt, hvor der dyrkes afgrøder.

Der er mange biludlejningsfirmaer ved Malaga lufthavn. Vi har adskillige gange lejet hos firmaet ‘Helle Hollis’, og det er absolut anbefalelsesværdigt. Deres service er i top, og bestilling kan foretages på deres dansksprogede hjemmeside.

Nye indlæg