Indledning

Gode venner fra Viborg, Visti og Marianne, spurgte for et års tid siden, om vi ville med på en tur til Sydafrika i januar 2019. Det tog ca. 1 sekund at svare ja, for siden et besøg i 2013 har vi været betaget af det fantastisk smukke land med dets rige dyreliv, venlige befolkning og dramatiske historie. Billedet nedenfor er fra Entabeni National Park, som var en fantastisk oplevelse –

Vi husker fra 2013 mødet med en fantastisk natur –

– og ikke mindre mødet med en venlig og charmerende lokal befolkning –

Forventningerne til endnu et møde med Sydafrika er således store. Denne gang bliver det på egen hånd i en lejet bil, og Visti og Marianne har på baggrund af flere rejser derned tilrettelagt en spændende rute med vægt på både natur og kultur og ikke mindst sydafrikansk historie, der er både dramatisk og blodig – Se næste kapitel. 

Vi flyver til Johannesburg, hvorfra vi i en lejet bil kører godt 100 km. mod nord for at indlede rejsen med et par dages ophold hos Mariannes søster og svoger, der har en lodge i området Dinokeng Game Reserve, hvilket lyder lovende, for det betyder, at her er mange af Afrikas vilde dyr. Lodgens navn er Pangani Pori, hvilket skulle betyde noget i retning af ‘Perlen i bushen’ og dermed er forventningerne lissom i top.

Efterfølgende ser ruten således ud efter Marianne og Visti planlægning –

  • Fra Pangani Pori ca. 400 km. stik syd til Clarens, er beskrives som juvelen i den tidligere boer-stat Free-State.
  • Derefter små 300 km mod øst til byen Dundee, hvor Sydafrikas blodige historie skal genopleves.
  • Videre 250 km. mod sydøst ud til havet til byen Mtunzini, der efter sigende er en perle i zululand. I havet er der hajer, men mon ikke vi vil forsøge os med en svømmetur. Januar er højsommer på de kanter, og hajer kan vel skræmmes væk med lidt plasken i vandet…!
  • Fra Mtunzini går turen ind i landet igen til Champagne Castle Hotel i Champagne Valley, hvor udfordringerne lyder på vandreture i et ualmindeligt smukt terræn.
  • Til slut retur til Pangani Pori og Johannesburg, hvor flyet går retur til (i sammenligning) flade og kedelige Billund.

Mon ikke det bliver en spændende rejse i gode menneskers selskab og med masser af muligheder for oplevelser, snak – og måske et glas sydafrikansk rødvin eller to…!

Videre til næste kapitel: Rejsen til Sydafrika

 

Nye indlæg