Hvis man vil opleve det usædvanlige…!

Hvis man vil opleve det usædvanlige, det særligt smukke og det ekstraordinære nytter det ikke at være bange for bump undervejs på rejsen. Nogenlunde sådan kan overskriften være for vores kommende rejse til Sydafrika, Lesotho og Eswatini. Sydafrika er berygtet for kriminalitet, og Eswatini og navnlig Lesotho er vist omtrent så langt hjemmefra, som man kan komme, og der er nærmest garanti for store oplevelser og vanskeligheder af forskellig slags, men det er jo også en del af oplevelsen. Intet er støbt i beton, når man rejser på egen hånd, og selvom meget er planlagt på forhånd, så udvikler rejsen sig undervejs med oplevelser, der ikke kan bestilles i et katalog.   

Vi blev for alvor fascinerede af Sydafrikas storslåede natur, dramatiske historie og ikke mindst den afrikanske stemning, da vi sammen med to gode venner besøgte landet i januar 2019.  Derfor vil vi derned igen, og denne gang med så meget tid på tanken, at der bliver mulighed for at nå rundt i det meste af landet og desuden besøge de to små kongeriger, Lesotho og Eswatini (eller Swaziland, som landet hed  før en kongelig befaling sidste år). Rejsen er planlagt med afgang i oktober 2019 og hjemkomst i begyndelsen af december.  

Det bliver igen en rejse på egen hånd i en lejet bil, og fokus vil ligesom sidst være på natur, kultur og historie. Udover de mange dyr og enestående naturscenerier bliver det utvivlsomt også et møde med de mest voldsomme kontraster blandt mennesker – hvide mennesker i absurd rigdom og sorte mennesker i grotesk fattigdom, stolte hyrder i Swaziland og Lesothos bjerge, arrogante boere og storsmilende sorte indfødte. En smuk og anstrengende rejse på samme tid er vores forventning. 

Rejsen kræver en masse forberedelse, og i skrivende stund (april – oktober 2019) er vi i gang med at booke alle overnatninger på rejsen, så vi ikke står en sen aften uden natlogi.  Hotels.com og Booking.com er utroligt effektive redskaber i den proces.

Planlægningen af en rejse som denne er i sig selv er en væsentlig kvalitet – talrige bøger skal læses (Lonely Planet bøgerne er vores favorit), papir-kort skal studeres, Google-map skal udnyttes til sidste pixel og dertil kommer budgetter og reservationer. Besværligt, siger nogle, men vi synes, at oplevelserne bliver større og flere på denne måde. Her er Anne-Marie i gang med de sidste detaljer – 

Med udgangspunkt i Johannesburg og hjemrejse fra Cape Town ser ruten i store træk således ud som på kortet nedenfor, men der kommer utvivlsomt mange afstikkere, og ialt kommer vi til at køre 4-5.000 km.  

De tre lande – republikken Sydafrika og de to kongeriger Eswatini og Lesotho – deler på mange områder skæbne. Den indfødte befolkning i de tre lande har kæmpet mod indtrængende hvide boere og briter, der havde stærke interesser i området. For boerne var målet at erobre land, mens briterne var interesseret i regionens mineraler og dens strategiske beliggenhed. Briterne var i længden de stærkeste, og alle tre lande har i lange perioder været underlagt London. Man kan læse meget mere herom i de historiske afsnit og i afsnittene om landefakta. 

Sydafrikas historie har jeg skrevet mere om her!  Landefakta om Sydafrika kan læses her!

Lesothos historie og landefakta kan læses her!

Eswatinis historie og landefakta kan læses her!

Videre til første rejseafsnit: Johannesburg – og rejsen dertil

Kommentarer til vores rejser – før, under og efter – er mere end velkomne. For ikke at åbne for en masse spam har jeg blokeret kommentar-feltet her på bloggen, men skriv gerne til os på min mail: erlingoestergaard@gmail.com. 

Nye indlæg