Indledning

Som man sikkert kan læse ud af de foregående kapitler om rejsen rundt i Sydafrika i januar 2019, er vi blevet fascineret af det smukke land og dets dramatiske historie. Vi har derfor besluttet at rejse derned igen i oktober-november 2019, og denne gang med så meget tid på tanken, at der bliver mulighed for at nå rundt i det meste af landet og desuden besøge de to små kongeriger, Lesotho og Swasiland (eller Eswatini som landet nu hedder efter en kongelig befaling sidste år).

Det bliver igen en rejse på egen hånd i en lejet bil, og fokus vil ligesom sidst ligge på natur, kultur og historie. Udover de mange dyr og enestående naturscenerier bliver det utvivlsomt også et møde med de mest voldsomme kontraster blandt mennesker – hvide mennesker i absurd rigdom og sorte mennesker i grotesk fattigdom, stolte mennesker i Lesothos bjerge og venlige swasier uden apartheidfortid, arrogante hvide boere og storsmilende sorte indfødte. Vi forventer, det bliver en spændende og vanvittig smuk rejse, sikkert også anstrengende i perioder, og vi regner med at komme hjem med en masse ny viden om det afrikanske kontinent.

Rejsen kræver en masse forberedelse, og i skrivende stund (april 2019) er vi i gang med at booke alle overnatninger på rejsen, så vi (forhåbentlig!) ikke står en sen aften og skal finde et logi. På grund af den voldsomme fattigdom er der mange steder udbredt kriminalitet, og derfor er det vigtigt at have sine overnatninger på plads på forhånd. Udendørs aktivteter efter mørkets frembrud sker kun, når de lokale siger god for det. Med udgangspunkt i Johannesburg og hjemrejse fra Cape Town ser ruten i store træk således ud – 

Mange vil utvivlsomt spørge, hvorfor vi ikke køber en pakkerejse med turen planlagt i alle detaljer af et rejsebureau. Nogle vil sikkert også – tænke: ‘Og så i jeres alder…! 🙂 

Det korte svar er, at det er for dyrt, rejsebureau, guides og rejseleder skal jo aflønnes. Men ligeså vigtigt er det, at planlægningen i sig selv er en kvalitet ved en lang rejse. Der skal læses en masse bøger på forhånd, og vi kan selv udvælge, hvad vi vil se og hvor meget tid, vi vil bruge de forskellige steder.

Endelig er der noget helt særligt ved at rejse selv, oplevelserne bliver 100% vores egne, og problemerne ved den rejseform (og dem kommer der utvivlsomt nogle af…! 🙁 ) må så tackles hen ad vejen. Det er kort sagt – for os – mere tilfredsstillende at gøre rejsen på denne måde, sådan som vi har gjort så mange gange før rundt om i verden. 

Den nødvendige tilføjelse skal naturligvis med: Så længe vi kan…! 🙁 🙂 

Videre til næste kapitel: Johannesburg – og rejsen dertil

Nye indlæg