Budapest: Trafik, P-pladser og offentlig transport

Lad det være sagt med det samme: Det er en dårlig ide at tage tage sin private bil ind til centrum af Budapest. Køerne er lange og hyppige, P-pladserne er få og som oftest optaget, og byen er et “bøvl” at finde rundt i pga mange ensrettede gader, sporvogne og vesntre-sving forbudt. Det bedste man kan gøre, er derfor på en rejse fra provinsen enten at tage et tog/bus ind til centrum af byen eller finde en P-plads i udkanten af byen i nærheden af en Metro-station, fx. ved Hösök-Ter, som man så kan besøge ved samme lejlighed. Nettet af Metro, busser og sporvogne er finmasket og fungerer glimrende, og i kombination med “apostlenes heste” (fødderne!) er det den helt rigtige måde at komme rndt i byen på.

Budapest har 4 metro-linier:

Budapest-metro-map

 

Hvis man gør sig den ulejlighed hjemmefra at forberede sine ture rundt i Budapest, så findes der en fremragende hjemmeside, hvor man kan planlægge anvendelse af offentlig transport: http://futar.bkk.hu/.

I september 2015 kostede en billet 350 HUF (8,50 kr), så det er da til at overkomme. Køber man billetten i bussen/sporvognen, koster den 450 HUF. I lufthavnen og andre steder kan man købe forskellige billettyper afhængig af ens behov.

Retur til oversigt: Gode oplevelser i Ungarn