Budapest: Fiskerbastionen og Mathiaskirken

Søg ned til Donau og gå over floden via Lánchidbroen (også kaldet kædebroen, kendes på de to løver foran broen). På den anden side af Donau går man til venstre i den store rundkørsel (Clark Adam) og frem til en lille tandhjulsbane, der kører op til borgområdet. Gå lidt rundt i området i retning skråt til højre i forhold til floden (mod nord) og fortsæt ad Tárnok utca frem til Mathiaskirken og Fiskerbastionen,

FiskeBastionen

Fiskerbastionen er egentlig fra 1700-tallet, hvor området blev brugt af de lokale fiskere, men det nuværende romantiserende bygningskompleks stammer fra fejringen af Ungarns 1000-årsjubilæum i 1896, hvor der var fuld blus under kedlerne med nationalistiske symboler. Anlægget ligner nærmest toppen af en konditerkage og er udstyret med 7 tårne, der symboliserer de telte, der tilhørte de 7 høvdinge, som i slutningen af 800-tallet erobrede det område, vi idag kalder Ungarn.

Fra Fiskerbastionen har man en af de flotteste udsigter over Budapest, og specielt er parlamentet flot herfra. I kommunisttiden, altså 1947 – 1989, hang der en enorm stor sovjetisk rød stjerne på den side af parlamentet, der vender op mod Fiskerbastionen, og ungarerne hadede det syn! Uden for højsæsonen er der normalt fri entre til monumentet.

Mathiaskirken (Máthyás-templom) er flot, men jeg synes ikke, det er værd at ofre entre for at se den indvendig – det er meget bedre i stedet at opleve den i forbindelse med en af de mange koncerter, der afholdes her.

Hele området omkring Mathiaskirken er dejlig at gå rundt i, og der er mange udmærkede caféer i området, mens jeg har oplevet et par af restauranterne som de rene turistfælder.

Hvis man er til klassiske maleri-samlinger, kan man besøge National-galleriet på slottet, der er fyldt med nationalromantiske malerier, der glorificerer ungarske helte-gerninger gennem tiderne. Efter min opfattelse: Spring det over…der er så meget andet spændende at se!

Videre til næste afsnit: Kecskemét, Budapest og Pecs i efteråret 2015

Videre til næste kapitel: Budapest – trafik, P-pladser og offentlig transport

Retur til oversigt: Gode oplevelser i Ungarn

Skriv et svar