En forårstur til New York

Det er pragtfuldt forårsvejr i New York i maj måned – som når den danske sommer er bedst – så den 28/4 2017 tager vi sammen med to gode venner afsted på en forårstur til The Big Apple. Kirsten har generøst som altid sagt ja til, at vi alle fire kan bo hos hende, og bedre end her på Upper West Side kan vi simpelthen ikke bo. Central Park og Riverside park er et par hundrede meter væk, Broadway, Amsterdam og Columbus Avenue med alle deres forretninger, cafeer og restauranter er lige ved hånden og bedst af alt er det et område med en dejlig afslappet stemning.

Flybilletterne er naturligvis købt så billigt som muligt, men det betyder også, at logistikken er lidt besværlig. Fra Ålborg til Amsterdam, dernæst til Manchester og derfra til New York. Vi flyver med hollandske KLM og amerikanske Delta Airline, og begge selskaber leverer præcise afgange og glimrende service. Af en eller anden grund er flyet fra Manchester til New York dog ualmindeligt larmende, hvilket trætter lidt ekstra på den godt 7 timer lange flyvetur.

Transporten fra Kennedy Airport og ind til Manhatten er altid lidt af en udfordring, men denne gang blev det mere end almindeligt besværligt. Vi besluttede vi os for offentlig transport, hvilket ikke var den klogeste beslutning den dag…al den stund, at det var fredag midt i den værste myldretid, hvilket vi havde glemt at tænke på. Først med the air-train til Jamaica-stationen, hvor man køber en billet for at komme ud (noget omvendt, men sådan er det), dernæst købte vi metro-ugekort og tog E-linien ind til 7. avenue, hvilket tog en god times tid, fordi toget kørte ualmindelig langsomt pga intens trafik og massivt mange passagerer (næste gang tager vi LIR-toget – Long Island Railway – hvilket normalt er hurtigere). Fra stationen på 7. avenue et stop til Columbus, hvor vi vil hoppe på lokallinien nr. 1 op til 86. gade. Vi venter lææææænge, fordi hele metrosystemet er over-loaded, og da toget endelig kommer, er det så proppet, at vi opgiver at komme med. Det næste tog er en anelse bedre, og ved 18.30 tiden er vi fremme ved Kirsten næsten 24 timer efter at vækkeuret ringede i Viborg. En øl, lidt mad og en gåtur senere falder vi halvdøde om i sengene. Kirsten er minsandten rykket ud af soveværelset for at give plads til os – helt og aldeles urimeligt, men stædig som hun er :), er der intet at gøre. Og vi sover fremragende!

Videre til –

Weekend-oplevelser i New York

Vandringer i New York

Et sansebombardement

New York’ere