Ground Zero

Ved flere besøg har vi gået rundt om Ground Zero museet for angrebet på USA d. 9/11 2001 og været usikker på, om vi ville besøge det. Kirsten og familie vil ikke besøge stedet – de fik mere end nok på dagen, hvilket ikke er svært at forstå – men vi andre…? Er museet ren følelsespornografi eller vil det være en interessant oplevelse? Vi besluttede os for at besøge stedet, og selvom der var mange besøgene, var det en god beslutning. Museet kan klart anbefales – men KUN for voksne, synes vi!

Museet består af to dele – en afdeling hvor man mindes dem, der blev dræbt og en afdeling, der beskriver angrebene. Minde-afdelingen synes vi, man kan springe over, mens det faktuelle afsnit var meget interessant. På bedste amerikanske vis er denne del af museet stort, imponerende, illustrativt og meget flot sat op, men man skal være forberedt på at få smashet voldsomme billeder og videoer lige op i ansigtet. Vi gik ud af museet med tanker om mennesker, når de er værst – middelalderens korstoge genoplevet. Som Osama Bin Laden siger på en video drejer det sig om at slå flest mulige (uskyldige) vantro ihjel i Islams navn. Fanatisme og religion er dog en forfærdelig kombination.

Museet ligger i kælderen til det gamle World Trade Center, hvilket naturligvis er med til at forstærke oplevelsen. Her er en billedserie fra museet (klik og bladr…!) –