Rejsen fra DK til New York

Rejsen fra DK til New York

Der er talrige flyselskaber at vælge mellem, når man skal til USA, men fordi vi har særdeles gode erfaringer med hollandske KLM/amerikanske Delta køber vi helst billetter der – og det gjaldt også denne gang. Det er også et plus, at KLM flyver ud fra Ålborg, der har gratis parkering, og derved sparer vi hurtigt over 1000 kr sammenlignet med at flyve ud af Billund eller København, der begge har betalt parkering.

Vi startede præcis on time fra Ålborg og efter en mellemlanding i Amsterdam landede vi ligeså præcist on time i Kennedy Airport 13 timer senere. Imponerende. Vi havde ca. 3 timer i Amsterdam, hvilket egentlig var ganske passende. Kortere skiftetid giver nemt anledning til stress. KLM’s personale er i særklasse venlige og imødekommende, og deres service ombord er glimrende. Vi fløj over Atlanten med en af flytrafikkens klassikere, en Boing 747, der er stabil som en kampvogn men efterhånden noget bedaget. Støjniveauet er markant højere end i en moderne Airbus eller en Boing 777, og deres infotainment-system er så ringe, at det næsten er ubrugeligt.

Transporten fra Kennedy Airport og ind til Manhatten er altid noget, der skal overvejes. Vi har tidigere taget togn -> Metro, hvilket fungerer udmærket, men med tung bagage og et ny-opereret knæ var det ikke sagen, så efter et godt tip fra Sten havde vi hjemmefra købt transport med en ‘shuttle-bus’ fra firmaet Viator, og det fungerede udmærket. I ankomsthallen henvendte vi os ved skranken hos “Welcome center/Ground Transportation’ og efter et kvarters ventetid blev vi hentet af en lille bus, der kørte os til Kirstens adresse. Det er bedst at bestille og betale hjemmefra, og det kan ske på denne adresse:  https://www.partner.viator.com/da/68768/tours/New-York-City/New-York-Arrival-Skip-the-Line-Shuttle-Transfer-Airport-to-Manhattan-Residences/d687-2928NYCAPTHOM.

Vi har hørt om andre, der var knap så tilfredse (længere ventetid) men alt taget i betragtning er det en forholdsvis nem måde at komme til Manhatten på.

Sikkerhedskontrollen mellem Europa og USA er nu så omfattende, at selv en flue fra ISIS ikke vil kunne slippe igennem. Udover den almindelige sikkerhedskontrol ved afrejsen fra Ålborg blev vi kontrolleret igen i Amsterdam med scanning af pas, fingeraftryk og foto, og det hele gentog sig i Kennedy Airport. Dertil kommer, at vi havde en ESTA-godkendelse (‘visum’) og havde afleveret alle oplysninger om adresse i USA m.m. til KLM.

Videre til næste afsnit: New York – Upper West Side

Nye indlæg