Verden set gennem mit vindue – 2024

12. februar 2024

Vinteren 2023-24 går over i historien som den vådeste i mands minde. Det regner, regner, regner – og ind imellem sner det. Det er et klima i forandring. I morges læste jeg i avisen om unge mennesker, der er ved at give op i kampen mod klimaforandringer, fordi de er oppe mod kræfter, der er meget stærkere end dem, for eksempel de stærke landbrugsorganisationer, der står bag de voldelige demonstrationer i Bruxelles og Paris mod CO2-begrænsende initiativer. Det er skidt, rigtig skidt.

Da vi vågnede i morges sneede det kraftigt, og dagens morgentur var igen en glat oplevelse –

Sneflokke, et venligt nik til andre gående, stilhed og smukke udsigter ind mod Viborg var turens oplevelser, og vi talte undervejs om den voldsomme modsætning mellem vores og romernes dagligdag med larm og trafikkaos ((Rom i Januar 2024).

 

8. februar 2024

Ved et tilfælde er jeg faldet over dette pragtfulde kobberstik fra midten af 1700-taller, der viser Viborg med den daværende domkirkes karakteristiske tårne med ‘kaffekandelåg’. Til venstre for kirken ses det daværende rådhus fra 1728, der i dag er kunstmuseum. Man ser på billedet en rytter komme fra øst (fra Randers) på vej ned mod færgestedet, hvor han og hesten kunne blive sejlet over til byen –

Nye indlæg